UNGDOMMENS KULTURLEIr
- en sommerleir for deg mellom 13 og 17 år

Ungdommens kulturleir er en sommerleir for deg i alderen 13 til 17 år. Har du lyst til å lære mer om søm og redesign, podkast, film, låtskriving, musikal, teater og tegneserie? Da kan du bli md på leir 28. juli til 2. august 2024 på Follo Folkehøgskole i Vestby.

Ungdommens kulturleir arrangeres av Viken barne- og ungdomsråd, i samarbeid med Akershus fylkeskommune.

Podkast

Vil du lære mer om hvordan du kan starte din egen podcast, skape innhold, hva slags utstyr man trenger, hvordan man klipper lyd og finne engasjerende temaer? Jamshid fra PÅ EKTE lærer deg triksene du trenger!

Kurset holdes av Jamshid Rashidi, grunnlegger av PÅ EKTE og LOOK NORTH STUDIO.

Podkastene har hatt med mange populære gjester & profiler som Arif, Karpe, Undergrunn Klikk, Mona Berntsen & mange fler. Podcasten byr på viktige og spennende diskusjoner rundt musikk, kreativitet og identitet fra et multikulturelt ståsted. Jamshid jobber som programleder, klipper & innholdsprodusent, og etablerte podkasten i 2020. Prosjektet ble til under pandemien for å skape mer innhold som var representativt for musikkelskere og minoriteter. Dette har ført til nye konsepter og innhold utenom podkasten som legges ut på Tik-Tok & YouTube.

 

Låtskriver

På låtskriverkurs lærer du alt om hvordan du kan gå fra en liten idé til en ferdig innspilt låt. Kurset blir holdt av Olav Tronsmoen og Bård Mathias Bonsaksen, som til daglig jobber som låtskrivere og produsenter med både store og små artister. De vil ta deg med på prosessene innen låtskriving og produsering, og i slutten av uken vil du sitte igjen med en innspilling av din helt egen låt! Kurset passer for deg som er interessert i musikk, og krever ingen instrumentferdigheter eller erfaring med låtskriving fra før.

Olav Tronsmoen er en keyboardist, låtskriver og produsent som har jobbet 15 år i musikkbransjen i Norge. De siste årene har han laget musikk med blant annet Ina Wroldsen, Maria Mena og Maria Petra, i tillegg til å ha spilt konserter med artister som Dagny, Karpe og Freddy Kalas.

Bård Mathias Bonsaksen er en artist og låtskriver som begynte tidlig å skrive og produsere sine egne låter. I løpet av de siste årene har Bård jobbet med artister som Ina Wroldsen, Amanda Delara og Matoma. I tillegg satser han på sin egen artistkarriere under artistnavnet BAARD. Funfact: Bård har også skrevet årets vinnerlåt i den danske Melodi Grand Prix! 

Tegneserie

På dette kurset vil du lære å utvikle egne ideer og hvordan du bygger opp en tegneserie, med råd om fortellergrep og effekter. Du trenger ikke å ha med eget tegneutstyr, vi har alt du trenger av penner og papir. Men ta gjerne med en tegneserieutgivelse (eller flere) du liker å lese, som du kan dele med andre. 
 
Kursleder Tore Strand Olsen har tegnet for blader som Pyton, Pondus og Rutetid. Han har gitt ut flere tegneseriebøker, bl.a. Tegneserienes Historie og Tegn Serier! og har bloggen tegneseriekurs.com.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Teater

Dette er et teaterkurs for deg som har gjort en del teater fra før, men også for deg som ikke har så mye erfaring, men som synes teater er gøy! Vi skal skape en leken forestilling, hvor fantasien får blomstre. Vi skal jobbe med skuespillerteknikk, formidling, tilstedeværelse og samspill gjennom en kreativt skapende prosess. Kurset vil ha en fysisk og leken innfallsvinkel med fokus på å skape noe sammen som et kompani/gruppe. Gjennom forskjellige øvelser og metoder skal vi forske i ulike måter å skape teater på.

Kristin Indahl er utdannet skuespiller i bevegelsesbasert teater og dramapedagog fra Oslo Met. Hun har bred erfaring med arbeid som instruktør og dramalærer. For øyeblikket jobber hun på dramalinjen på en videregående skole. Hun har erfaring fra diverse produksjonsarbeid, både som regissør og skuespiller og jobber med å holde workshops og teaterundervisning på ulike festivaler og utdanningsinstitusjoner, som blant annet Oslo Met.

Film

På dette kurset vil du lære om å lage og spille i ekte kortfilm. På kurset skal vi lage film, utvikle oss som historiefortellere, lære mer om det filmtekniske og hvordan vi oppfører oss foran og bak kamera.

Kursleder Morgan Davidsen har 4-årig teater- og filmutdanning fra USA. Morgan har bred erfaring innen film og teater, både som skuespiller, manusforfatter og regissør.

Morgan har vunnet flere Internasjonale kortfilmpriser og er for tiden aktuell med Indie-filmen Siyam-Siyam The Number is Nine.  Morgan har «alltid» vært aktiv som kursholder og instruktør. Han har 10 års erfaring fra Folkehøgskolen og er den av instruktørene som har vært med lengst. (Siden 2009). 

 

 

 

 

 

Musikal

Liker du å danse og å synge? eller kanskje det bor en skuespiller i deg? Da er dette kurset for deg!

Musikal har hovedfokus på dans, sang og formidling kombinert. Bli med inn i musikalens magiske verden med energiske bevegelser og store smil! Sammen skal vi skape et kurs med fokus på å finne gleden i scenekunst samt inkludering, mestringsfølelse og selvutvikling. 

Målgruppe: Alle – ingen krav til erfaring eller forkunnskaper. 

Kursledere er Linn Gabrielsen  og Birgitte Derås Bergset. Linn er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet og Norsk Skuespiller Institutt. Linn jobber frilans som scenekunstner og har medvirket som skuespiller i Dyreparken, Bukkene Bruse på Badeland, RockeRikke Rydder opp m.m. I 2019 hadde Linn hovedrollen i musikalen Legally Blonde og hun har tidligere jobbet som showartist i London og i Hellas. I tillegg til dette jobber Linn som teaterinstruktør og koreograf for flere ungdomsgrupper og revyer i Vestfold og Oslo. 

Birgitte Bergset er utdannet musikalartist fra NSKI høyskole. I tillegg til studier har Birgitte også tatt del i ulike musikalproduksjoner i Viken de siste 8 årene. Deriblant Cats the musical, Legally Blonde og Folkeeventyrene the musical. Søm og redesign - avlyst

Skulle du ønske du kunne designe og sy dine egne klær? På dette kurset vil du lære hvordan du bruker en symaskin og tilpasser klær slik at de passer perfekt til deg og din stil. Vi vil ta utgangspunkt i redesign og første delen av kurset utforsker vi symaskinen samt lager en totebag, bøttehatt eller toalettmappe. Resten av kurset kan du la kreativiteten flomme og lage hva du vil. Dette kurset er for alle, enten du har sydd masse tidligere eller aldri rørt en symaskin før. Om du har noen gamle klær liggende hjemme som du tenker at kunne blitt noe kult er det supert om du tar det med. Det kan være alt fra for små bukser til pappas gamle skjorte.

Pris og praktiske opplysninger

Kursene koster kr 2 850 per person (kr 2 390 hvis det er flere søsken). Inkludert i prisen er overnatting, tre måltider om dagen, kurs, materiell og aktiviteter. Ungdommens kulturleir er støttet av Akershus fylkeskommune og for deltagere utenfor Akershus kommer et pristillegg på kr 600.

Oppmøte er søndag 28. juli kl. 18.00, og kursene foregår fra mandag mellom kl. 09.00 og 16.00, kun avbrutt av lunsj. Overnatting skjer på skolens internat i tomannsrom. Kursene avsluttes fredag 2. august kl. 17.00.

Påmelding

Påmelding skjer etter først-til-mølla-prinsippet. Bindende påmelding sendes elektronisk i påmeldingsskjema nederst på siden. De kursene det er nok deltagere på 12. juni, blir gjennomført. Eventuelt ledige plasser som er igjen etter denne datoen blir fylt opp fortløpende.

Share on facebook
Share on email
Rull til toppen